Jadłospis

Dzieciom zapewniamy 3 posiłki: śniadanie, obiad, podwieczorek. Posiłki do przedszkola dostarcza sprawdzona firma cateringowa Joanna Zawadzka JE Zakład Usług Cateringowych wpisana do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej Inspekcji Sanitarnej. To firma, która przygotowuje posiłki tylko dla dzieci. Potrawy przez nią przygotowywane nie zawierają półproduktów, sztucznych barwników, konserwantów, czy innych szkodliwych dla zdrowia substancji. Potrawy przyprawiane są ziołami i naturalnymi przyprawami, nie są smażone i aby były lekkostrawne, poddawane są obróbce termicznej za pomocą pieczenia lub gotowania. Ponadto firma przygotowuje wszystkie rodzaje diet, między innymi bezmleczną, bez jajeczną, bezglutenową czy wegetariańską. Świadczone przez nią usługi są zgodne z obowiązującymi normami zbiorowego żywienia i wymaganiami sanitarno-epidemiologicznymi.

Poniższy jadłospis obowiązuje od dnia  08.10.2018. – 12.10.2018.

Śniadanie

Kakao – 125kal/200ml

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • polędwica z indyka– 25kal/15g,

Kanapki:

  • chleb wiejski – 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • ser żółty 48kal/15g,

ogórek 4kal/10g

Obiad

  • Zupa wiejska  72kal/250ml
  • Spaghetti mięsno-pomidorowe 389kal/220g
  • Kompot owocowy

Podwieczorek

  • Bułka kokosowo-waniliowa 175kal/60g
  • Jabłko – 46kal/100g
  • Herbata

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku – 150kal/200ml

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • szynka gotowana– 35kal/15g,

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • ogórek 4kal/10g lub pomidor 5kal/10g

Obiad

  • Zupa krem z warzyw  71kal/250ml
  • Zraziki wieprzowe 114kal/65g
  • Kasza jęczmienna 131kal/40g
  • Surówka z białej kapusty 99kal/100g
  • Kompot owocowy

Podwieczorek

  • Rogale z dżemem 147kal /60g
  • Gruszka 27kal/60g
  • Herbata

Śniadanie

Kakao – 125kal/200ml

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • polędwica drobiowa– 48kal/15g,

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • twarożek ze szczypiorkiem 39kal/35g,

ogórek 4kal/10g.

Obiad

  • Zupa barszcz czerwony 47kal/250ml
  • Makaron z twarogiem 146kal/100g
  • Makaron z owocami 132kal/120g
  • Kompot

Podwieczorek

  • Chałka z dżemem 134kal/60g
  • Jabłko – 46kal/100g
  • Herbata

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku – 143kal/200ml

Kanapki:

  • chleb wiejski– 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • polędwica z indyka– 48kal/15g,

Kanapki:

  • chleb wiejski – 42kal/35g,
  • masło – 33kal/5g,
  • ser żółty 48kal/15g,
  • pomidor 5kal/10g

Obiad

  • Zupa pomidorowa 33 kal/250ml
  • Paluszki rybne z filetów dorsza 108kal/60g
  • Ziemniaki 134kal/100g
  • Surówka z kapusty kiszonej 74kal/100g
  • Kompot owocowy

Podwieczorek

  • Bagietka z powidłami śliwkowymi 129kal/50g
  • Arbuz 35kal/70g,
  • Herbata

Śniadanie

Kakao – 125kal/200ml

Kanapki:

  • chleb wiejski – 84kal/70g,
  • pasta jajeczna ze szczypiorkiem – 71kal/40g,
  • ogórek – 3kal/20g

Obiad

  • Zupa koperkowo-marchewkowa 68 kal/250ml
  • Gulasz wieprzowy 106kal/150g
  • Makaron 150kal/40g
  • Surówka z buraczków 89kal/100g
  • Kompot

Podwieczorek

  • Rogale maślane 147kal/60g
  • Jabłko – 46kal/100g
  • Herbata